Nos, igazából ez az egész még régebben egy iskolai órán kezdett el foglalkoztatni, amikor xy elmesélt egy történetet magáról és kiderült, hogy retteg a víztől.

Szóval valakit ér egy fizikai behatás, teszem azt bele esik egy mély vízbe és nem tud úszni, halál közeli élménye lesz, de túl éli. Kialakul nála egy pszichikális rettegés gyakorlatilag bármi hidrogén alapú terméktől. Konkrétan egy palack víztől is fél az ember. Nekem erről sokszor az jutott eszembe, hogy -víz helyett mindíg valami másféle üdítőket, teát kávét, stb. ivott, dehát abban is van víz nem ? Gyakorlatilag nem tudunk 10 métert menni anélkül, hogy ne talákozzunk valamivel amiben van víz, kivétel ha a sivatagban vagyunk. Akkor, hogyan is van ez ? Csak a nagyobb tömegű "víz"-nek látszódó dolgoktól fél vagy alapból magától az anyagtól. Szerintem ketté lehetne venni a dolgot, hiszen amit nem tudatosít magában, hogy ebben is van hidrogén attól nem iszonyodik és magához veszi. Persze muszály is neki magába vinni, mert nélküle kiszáradna stb, csak akkor mondhatnánk azt inkább, hogy iszonyodik attól, hogy nagy tömegű vízbe menjen vagy akár egy kád vízbe.De a zuhanyzás is kvázi kötzelező dolog és mégis megteszi, és ott sem lehet elkerülni a vizet.

Számomra érdekes ez a dolog nagyon mert át tudom érezni azt amikor valakivel történik valami súlyos dolog és azért nem egyszerű ezen túl tenni magát, és pont ezért elgondolkodtató, hogy milyen is az emberi ösztönös viselkedés és a biológiai szükség közti kapcsolat. A test nem hagyja uralkodni az agyat, mert ha azon múlna minden akkor nem venne magához semmit és rövid véget ért volna ez az egész.

Remélem nem találjátok komplett hülyeségnek az egészet, egyszerűen csak végig futottak rajtam ezek a gondolatok :)